top of page

Var min resa börja och hur man på något vis hinner med allt på restaurangen och jobb på andra plan samtidigt?

  • thildamartensson
  • 6 sep. 2024
  • 3 min läsning

Efter gymnasiet hamnde jag på Sturehof som jag hade fått tips om var en bra resturang efter gymnasiet, där man fick en bredd i kunskap. Du får jobba från grunden och lära dig det. De var när jag kom dit vare de ett grymt team med bra chefer, som jag fick väldigt bra kontakt med. Hur fick jag då ihop allt med tävling, heltidstjänst, eget företag, hjälpa till på tävlingar och få möjlighet att hjälpa andra?


Det som var nyckeln för mig och för många är såklart bra planering men allt hänger inte bara på de man behöver ha folk runt sig som förstår dig. Det jag menar med att förstå dig är vad just du behöver för att göra bästa prestation när du ska utföra ett jobb. För mig har det alltid varit att de inte får bli enformigt behöver olika sorters uppgifter. Jag pratade med mina chefer och folken runt mig som jag jobbade med sa vad jag skulle behöva och de lyssnade på att jag inte klara de enformiga livet, gav mig möjlighet.

Det gjorde att en bra dialog med min arbetsgivare och kolegorna om jag behövde vara iväg från jobbet frågade jag ofta i god tid om möjligheten, ibland går det men ibland inte men frågar du inte så vet du inte. Jag erbjöd mig att köra dubelpass eller exempel köra en fredag eller lördagkväll istället där många ofta uppskattar vara lediga om jag behövde en dag fri i veckan.

För att kunna göra bocuse fick jag jobba extremt intesivt i vissa perioder för att få ihop ekonomin. När jag väl skulle jobba med bocuse do´r som inte ger dig betalt utan du jobbar gratis då hade jag undan sparade pengar men de är såklar en uppoffring som inte passar alla även fast man är super intresserad. Jag vill säga av erfarenhet att den livsstilen är inte hållbar i längden du förlorar till sist de utanför som inte är jobb, om du gör de för mycket! Om du ska göra de gör de en gång för de är en rik erfarenhet att ha och du lär dig mycket om dig, maten och andra som du jobbar väldigt intensivt med.

Av detta kan jag säga utan Sturehof hade jag inte kunnat göra allt och hjälpte mig med jobb de perioder jag behövde extra. Mina chefer var de största hjältarna som tvingade mig till ledighet vissa dagar på ett gott sätt så jag samtdigt fick balans för de kunde jag inte se själv! Jag hade en annan person vid min sida som också satte stopp för mig och sa att ledighet ger framgång någon gång i veckan med hårt jobb dom andra dagarna. De finns många fler grymma resturanger där ute som vill hjälpa dig och gör liknande lösningar men de gäller att hitta dom.


Mina tips om ni vill ha de mer konkret


  • Hitta en resturang som kan göra de möjligt att tillgodose vad du skulle önska eller där ni kan mötas i tankarna som du har.


  • Ha en bra dialog med cheferna och kolegor.


  • Säg till i tid om du ska iväg på saker för att göra möjligheten större att de går att lösa för din resturang.


  • Ofta ett större ställe går de lättare pga av att de är mer personal styrka att snurra på.


  • Ha någon i din omgivning som säger "stopp på riktigt!" för de kommer vara din bästa vän och din räddning när du tycker allt är roligt.


  • Ta minst 1 ledigdag helst 2 om möjligt.


  • Ge och ta ibland behöver du ställa upp på jobbet på en obekväm tid eller en dag du är ledig pga av att jobbet tillmötes går dig när du behöver och då gäller det att ge tillbaka till dom.









 
 
 

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page