top of page
Årets-kockelever-remsa.jpg

Foto: Hilda Arnebäck

Årets kockelever

Ålder: Gymnasielever ÅK2

Koncept:

Årets kockelever riktar sig till kockelever som vill höja sin nivå och utvecklas inom branschen. Framtidens kockar har ett allt större ansvar för att skapa mat på ett hållbart vis - för maten vi lagar har en stor påverkan på världen vi lever i. Detta är tävlingarna med hållbarhetsfrågan i fokus!

" Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit för oss i arbetet med att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet, vi kan inspireras av deras visioner och tankar samt såklart också bidra med kunskap och erfarenhet som eleverna kommer att ha nytta av framåt . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram. ”


Helene Kugelberg, VD Årets Kock

bottom of page