top of page
Årets-kockelev-remsa.jpg

Foto: Samuel Unéus

Årets kockelev

Ålder: Gymnasielever ÅK3

Koncept:

Årets kockelev riktar sig till kockelever som vill höja sin nivå och utvecklas inom branschen. Framtidens kockar har ett allt större ansvar för att skapa mat på ett hållbart vis, för maten vi lagar har stor påverkan på världen vi lever i. Detta är tävlingarna med hållbarhetsfrågan i fokus!

" Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit för oss i arbetet med att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet, vi kan inspireras av deras visioner och tankar samt såklart också bidra med kunskap och erfarenhet som eleverna kommer att ha nytta av framåt . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram. ”


Helene Kugelberg, VD Årets Kock

bottom of page