
Årets Ekokock
För kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhet
Koncept:
Årets Ekokock är tävlingen som satsar på hållbar gastronomi! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som genom sin matlagning arbetar för en mer hållbar och bättre värld. Årets Ekokock har etablerat sig som tävlingen för kockar som bryr sig.
Anmälan till Årets Ekokock sker i två steg:
Steg 1: De tävlande skickar in recept utifrån tävlingsmanualens anvisningar. En receptjury utser finalister på inskickat recept och bild.
Steg 2: FINAL - Kockarna tävlar live inför publik med hemlig råvarukorg. Den hemliga varukorgen samt tävlingsuppgifter avslöjas kvällen innan finalstart.
"Tävlingen Årets Ekokock är den tävling som mest synliggör och arbetar tydligt med hållbarhet och lyfter ekologiska råvaror.
Genom tävlingen finns möjlighet för utbyte mellan ekokockar och ett sätt att lyfta det fina arbete som redan görs."
Erik Måneld, tävlingsledare Årets Ekokock