
Foto: Samuel Unéus
Bocuse d'Or Commis Award
Ålder: Gymnasielever Åk3
Koncept:
Bocuse d'Or Commis Award riktar sig till unga kvinnliga kockar som går sista året på restaurangskolan. Syftet är att uppmuntra fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. Commis
är benämningen på den assisterande lärlingskocken i ett proffskök och i Bocuse d’Or ingår alltid en commis i tävlingsteamet.
​
Tävlingen sker årligen och man ansöker genom att skicka in en varmrätt baserad på en bestämd huvudråvara. En jury plockar ut de bästa bidragen som går vidare att tävla mot varandra i final. Vinnaren får åka med Team Sweden till antingen EM eller VM i Bocuse d'Or.
" Bocuse d'Or Commis Award är en väldigt rolig och utvecklande tävling som bidrar till unga kockars inblick i tävlandet och där vinnaren får uppleva EM eller VM på plats. Ett pris väl värt att kämpa för!”
Thilda Mårtensson, Vinnare av Commis Award 2020
